الدجاج بلصلصه الحارة


المقادير:

كيلو دجاج مقطع

.-3حبات بص مقطع شرائح

.-2ل3 ورق غار

.-1عود قرفه .-2ملعقه صغيره ملح

.-4فصوص ثوم .-3 قرون فلفل حار

.-ملعقه صغيره فلفل شطه .-1ملعقه صغيره كسبره ناشفه

.-3ملاعق كبيره زيت .-4ل6 حبات قرنفل .-ربع كوب صلصه صويا

.-2ملعقه كبيره عصير ليمون

.طريقه التحضير:

دجاجه بدون جلد توضع فى قدر وتسلق نضيف الملح وورقتى الغار والقرفه والهيل والقرنفل .

-وضع الخلطه وتحميصها بالزيت نقطع الفلفل ونضعه فى الخلاط والكسبره وبصل وشطه سائله

.-فى مقلاه نضع الزيت ونضيف الخلطه على النار نحمص البصل حتى يذبل وتكون النار قويه حتى يتبخر الماء فيتشوح البصل ونضيف بعض القرنفل

.-نضيف قليلآ من مرق سلق الدجاج ونضيف بعض الملح ونضيف صلصه الصويا وعصير الليمون

.-نضع قطع الدجاج من جديد فى مقلاه مع الخليط ونغطيها ونتركها على نار هاديه عشر دقائق

.-توضع فى طبق التقديم وتزين وتقدم

0 التعليقات:

إرسال تعليق