المقادير:
كيلو دجاج مقطع
.-3حبات بص مقطع شرائح
.-2ل3 ورق غار
.-1عود قرفه .-2ملعقه صغيره ملح
.-4فصوص ثوم .-3 قرون فلفل حار
.-ملعقه صغيره فلفل شطه .-1ملعقه صغيره كسبره ناشفه
.-3ملاعق كبيره زيت .-4ل6 حبات قرنفل .-ربع كوب صلصه صويا
.-2ملعقه كبيره عصير ليمون
.طريقه التحضير:
دجاجه بدون جلد توضع فى قدر وتسلق نضيف الملح وورقتى الغار والقرفه والهيل والقرنفل .
-وضع الخلطه وتحميصها بالزيت نقطع الفلفل ونضعه فى الخلاط والكسبره وبصل وشطه سائله
.-فى مقلاه نضع الزيت ونضيف الخلطه على النار نحمص البصل حتى يذبل وتكون النار قويه حتى يتبخر الماء فيتشوح البصل ونضيف بعض القرنفل
.-نضيف قليلآ من مرق سلق الدجاج ونضيف بعض الملح ونضيف صلصه الصويا وعصير الليمون
.-نضع قطع الدجاج من جديد فى مقلاه مع الخليط ونغطيها ونتركها على نار هاديه عشر دقائق
.-توضع فى طبق التقديم وتزين وتقدم
0 التعليقات:
إرسال تعليق